Zit niet te zoeken naar de instellingen op uw computer om uw boekje op de wereld te brengen :-)   Stuur eenvoudig uw bestand in pdf-formaat naar ons en wij zorgen dat u op geen tijd professioneel gemaakte boekjes bekomt !


DRUKKLAAR AANLEVEREN VAN DIGITALE BESTANDEN


WORD - EXEL - POWERPOINT BESTANDEN

Voor documenten die verwerkt dienen te worden, en welke zijn opgemaakt in Microsoft Word, Excel of Powerpoint, met een recente versie van deze programma’s kan u meestal probleemloos een pdf * aanmaken (zie help functie van uw programma).ANDERE PROGRAMMA’S

Is uw werk in een ander programma gemaakt, houdt u zich dan zoveel als mogelijk aan het onderstaande. 


 1. Let op de printer marge (gedeelte wat onbedrukt blijft) van 5 mm rondom uit de kant. Als u een A4 aflopend wilt afdrukken zal deze op groter papier moeten afgedrukt worden. Let wel, dan zijn kant en klaar afgewerkte boekjes niet meer mogelijk, omdat deze op A4 (A5 boekjes) of A3 (A4 boekjes) papier geprint moeten worden.

 2. Kleuren worden automatisch omgezet naar zw/w.
  Dus ook als u een zw/w boekje wil mag u het aanleveren in kleur.

 3. Resolutie minimaal 300 dpi. Minder kan ook maar dan is de kwaliteit niet zo fantastisch. Wij draaien standaard op 2400 dpi.Maximaal papier-formaat is 297 x 420 mm (A3) (Afdruk gebied wordt dan ± 287 x 410 mm.)

 4. Documenten als Hoge Resolutie PDF aanleveren en als er kleuren in het document zitten altijd composiet aanklikken.


EXTRA INFO VOOR FULL COLOUR


 1. Let op de printer marge (gedeelte wat onbedrukt blijft) van 5 mm rondom uit de kant. Als u een A4 of A3 kaftje aflopend wilt afdrukken zal dit manueel moeten verwerkt worden.

 2. Bij het maken van de pdf kan u best de beelden om zetten naar CMYK i.p.v. RGB, omdat de kleuren dan beter worden. Zeker nooit de twee systemen in één bestand gebruiken: ofwel alles RGB ofwel alles CMYK.


AFGEWERKTE BOEKJES


 1. Het bestand moet als één compleet document aangeleverd worden met alle pagina's daarin op dezelfde grootte.

 2. Het aantal pagina's moet een veelvoud van vier pagina's zijn. Anders worden er blanco pagina's gegenereerd.

 3. Bij een boekje moet omslag 1 als pagina 1 worden ingesteld omslag 2 als pagina 2, dan het binnenwerk en de laatste twee pagina's van het document zijn weer de laatste twee pagina's van het omslag.

 4. Als u wilt dat het boekje wordt na gesneden, moet u rekening houden dat er een paar mm (hangt af van de dikte van het boekje) wordt afgesneden aan de snijkant.

 5. Het binnenwerk kan dus niet aflopend gemaakt worden.

 6. Print-marge van 5 mm

 1. PDF :  Enkel in het geval van het sturen van een pdf kunnen wij een identiek uitzicht garanderen van hetgeen u doorstuurt.
  Een pdf kan u meestal rechtstreeks aanmaken uit uw gebruikelijke tekstverwerkingsprogramma.
  Een ander bestandsformaat kunnen wij niet aannemen. Indien u een Word document doorstuurt kunnen wij eventueel zelf wel een pdf maken, maar dan kunnen wij geen identiek uitzicht garanderen...


Een bestand in pdf-formaat kan u bewaren op uw computer en makkelijk lezen met acrobat reader.

Dit programma kan u gratis en veilig downloaden van de site van adobe ® (www.adobe.com).


 

Boekjes.be

wij verzorgen het afdrukken en/of het inbinden ...

U zorgt voor de inhoud :-)